Intocht 2023

SINTERKLAAS KOMT NAAR WESTZAAN OP 18 NOVEMBER 2023 VANAF 16.00 UUR

Ook dit jaar komt Sinterklaas naar Westzaan en hopen wij er met elkaar weer een fantastisch kinderfeest van de maken.

START: 16.00 UUR

1. De stoet vertrekt om 16.00 uur via de Veldweg, Overtoom naar het Zuideinde.

2. Bij de Vogelbuurt gaat Sinterklaas met de pieten de buurt in voor een ronde: Roerdompstraat, Gruttostraat, Kievitstraat, Lepelaarstraat, Leeuwerikstraat en weer aansluiten op Zuideinde.

3. Buurthuis de Kwaker – korte pauze.

4. J.J. Allanstraat tot de Weelbrug. De grote praalwagens slaan linksaf de Watermolenstraat in.

5. Sinterklaas gaat met de pieten de Kerkbuurt in, voorbij het Reghthuys en gaan linksaf naar de Kerkstraat en gaan vervolgens naar de Appelboomstraat, Torenstraat en voegen weer in bij de stoet op de Watermolenstraat.

6. Einde Watermolenstraat; de praalwagens rijden naar de Nauernasche Vaart ter hoogte van nummer 48.

7. Sinterklaas en de pieten gaan de Palmboomstraat rond en komen aan op de Nauernaschevaart en gaan vervolgens het Ziedhuis op, daar draaien ze op het “pleintje” en keren weer terug naar de Nauersnasche vaart en vervolgende route via het Blankenburg.

8. Via de rotonde en de Provinciale Weg gaat de stoet rechtsaf de Kerkbuurt in, Raadhuisstraat, Burgemeester Verstegenstraat, Het Prinsenhofstraat, Schoolmeesterstraat en de Burgemeester Vijlbriefstraat.

LET OP: EXTRA VERKEERSMAATREGELEN:
Vanaf 16.00 uur tot 16.30 uur zijn de Veldweg en de Overtoom vanaf Schipper Kaas tm hoek Zuideinde afgesloten. Vanaf 16.30 tot 18.00 uur kan het verkeer beperkt het dorp verlaten via het Zuideinde (afhankelijk van het tijdstip van passeren stoet). De Kerkbuurt (vanaf het kruispunt met de Kerkstraat en kruispunt Watermolenstraat), J.J. Allanstraat en het Zuideinde zijn afgesloten vanaf 16.30 uur tot 18.00 uur.

Het verkeer wordt omgeleid via de Watermolenstraat naar de Nauernasche Vaartdijk en de Provincialeweg en kan via Nauerna naar het Zuideinde. Tussen 18.00 en 19.00 uur is er verkeershinder op de Watermolenstraat/ Kersenboom-straat/Appelboomstraat Nauernasche Vaartdijk, Kerkbuurt vanaf de stoplichten, Raadhuisstraat/Burg. Verstegenstraat, het Prinsenhofstraat, Schoolmeesterstraat, Burgemeester Vijlbriefstraat en weer de Raadhuisstraat.

Mocht u bezoek krijgen of zelf op bezoek gaan houdt u hier dan svp rekening mee.

De bewoners van het Middel en het Weiver worden uitgenodigd om Sinterklaas vanaf de Schoolmeesterstraat te verwelkomen.

HET IS NIET TOEGESTAAN OM IN DE STOET MEE TE LOPEN OF TE FIETSEN, achter de stoet aansluiten is wel toegestaan.

Wij hopen dat in elke straat de huizen en tuinen feestelijk worden versierd en dat u er met uwstraat/buurt een fantastische intocht van maakt!

Wij wensen u heel veel plezier,

Commissie Sint in Westzaan