Spring naar inhoud

Aangepaste intocht 2021

Sinterklaas komt natuurlijk ook naar Westzaan en wel op zaterdag 13 november 2021. Let op dit zal een aangepaste intocht zijn zoals hieronder beschreven.

LET OP AANGEPASTE SINT INTOCHT
Helaas kunnen we Sinterklaas niet officieel verwelkomen op het Julianaplein en bij ’t Reghthuys en dat is heel jammer natuurlijk.  Maar…. Sinterklaas komt bij jou in de straat, hoe bijzonder is dat!

De route

  1. Van de wereldkeukens naar de Vogelenbuurt

17.00-17.20

  • De Vogelenbuurt

17.20-17.30

  • Van de Vogelenbuurt naar de Kwaker

17.30-18.00

  • Van De Kwaker naar de Kerkbuurt

18.00-18.30

  • Van de Kerkbuurt via de Watermolenstraat en Nauernaarsevaart terug naar ’t Rechthuijs

18.30-19.00 + 19.00-19.20 (rotonde tot Regthuys)

  • Via de Burgermeestersbuurt

19:20-19:40

  • Afsluitend via het Weiver

Alleen rijdende en rollende pieten (snel doch flexibel vervoer). Sinterklaas mag hier in de zijspan.

19:40-20:00

De stoet met praalwagens vertrekt dan om 17.00 uur via de Veldweg, Overtoom naar het Zuideinde. Bij de Vogelbuurt verlaat Sinterklaas even de stoet en gaat met de pieten de buurt in voor een ronde.

Daarna vervolgt de stoet de route via Zuideinde, J.J. Allanstraat, Kerkbuurt en slaat dan linksaf de Kerkstraat in. Sinterklaas en de pieten verlaten weer de stoet en maken een ronde door de Appelboomstraat en de Perenboomstraat  waarna de hele stoet de route vervolgt via de Torenstraat, Watermolenstraat naar de Nauernasche Vaart.

Sinterklaas en pieten maken daar een ronde door de Kersenboomstraat/Appelboomstraat en sluiten op de Nauernasche Vaart weer bij de stoet aan.

Via Blankenburg, Provincialeweg, Kerkbuurt gaat de stoet dan linksaf de Raadhuisstraat in. Vervolgens naar de Burg. Verstegenstraat, Het Prinsenhofstraat, Schoolmeesterstraat en via de van Waertstraat terug naar de Kerkbuurt.

LET OP: EXTRA VERKEERSMAATREGELEN:

Het dorp wordt bij bij deze aangepaste intocht afgesloten vanaf 16.30 tot 19.00 uur afgesloten vanaf de Veldweg t/m de Overtoom hoek Zuideinde en van Schipper Kaas/Westzanerdijk/Overtoom/Zuideinde en de J.J. Allanstraat/Kerkbuurt, Kerkstraat voor al het verkeer afgesloten.
Tussen 19.00 en 20.00 uur is er verkeershinder op de Watermolenstraat/ Kersenboom- straat/Appelboomstraat Nauernasche  Vaart, Kerkbuurt vanaf de stoplichten, Raadhuisstraat/Burg. Verstegenstraat, het Prinsenhofstraat, Schoolmeesterstraat, Van Waertstraat, Raadhuisstraat. 

Mocht u bezoek krijgen of zelf op bezoek gaan houdt u hier dan svp rekening mee.

Alle bewoners van Westzaan kunnen Sinterklaas verwelkomen vanuit hun eigen tuin of op de stoep. De bewoners van het Middel en het Weiver worden uitgenodigd om Sinterklaas vanaf de Schoolmeesterstraat te verwelkomen.

Extra ruimte is er ook voor de bewoners uit de straten waar Sint en pieten niet komt: die kunnen de stoet verwelkomen op de open stukken van het Zuideinde en de J.J. Allanstraat, de Torenstraat en de Watermolenstraat. De pieten zullen uiteraard strooigoed uitdelen maar dit is verpakt en wordt de kinderen op een veilige manier aangeboden.

HET IS NIET TOEGESTAAN OM MET DE STOET MEE TE LOPEN OF TE FIETSEN; HIER WORDT DOOR DE AFDELING HANDHAVING VAN DE GEMEENTE STRENG OP TOEGEZIEN.

WIJ WENSEN ALLE KLEINE EN GROTE MENSEN IN WESTZAAN EEN FANTASTISCHE SINTERKLAASOPTOCHT!

WIE HEEFT ZIJN HUIS/TUIN HET MOOIST VERSIERD?
Sinterklaas rijdt met pieten en een lange stoet met praalwagens, muziek en alternatieve vervoersmiddelen, vanaf de Veldweg in een optocht door het dorp.  Sinterklaas komt door bijna iedere straat; daarom het verzoek aan iedereen in Westzaan om zijn/haar huis extra te versieren en te verlichten zodat Westzaan één groot feestelijk Sinterklaasdorp wordt. Op zaterdagmiddag 13 november zal de jury rond 16.30 uur door Westzaan rijden om de vijf mooist versierde huizen/tuinen uit te kiezen waarmee je een prijs kunt winnen. Doen jullie allemaal mee?